Saturday, December 11, 2010

The Rest is Still Unwritten

Assalamualaikum blog.
Result dah keluar..
..pagi tadi.
Alhamdulillah..
Membatasi apa yang diexpectasi. Hehe. Punah bahasa melayu. :p

Teringat balik time mule mule masok Shah Alam haritu.The first day itself dah down kan kite sbb so many subjects time diploma tak boleh dibuat pengecualian kredit. Padahal previous seniors cakap boleh. Tp sbb code subject tukar sikit so tak boleh. Do you know how much time will be wasted?
Dalam minggu pertama tu, bertungkus lumus dengan S,(my roommate,classmate,soulmate) tunggu depan bilik ketua program hari hari (sbb die slalu takde time kami pergi) sbb nak cadang tukar course Applied Chemistry. Course yang sy amik skarang Pure Chemistry. Ada sedikit kelainan dalam subject2 die. And Applied Chemistry cuma 2 tahun bagi pemegang diploma seperti kami. Pure Chemistry, 2 stengah tahun. Tp alangkah sedihnye bile Ketua Program (akhirnya dapat jumpe selepas hari ke 4 and berjam jam menanti) die kate, course tu dah penuh. Tak kisahlah pointer diploma kami berapa. Die sikit pun tak pandang transkrip kami. 
Sedih and down gile time tu. The first week of class memang kalut sampai missed banyak jugak kelas dah sbb dengan harapan mmg berkobar kobar nak tukar course. 

The second week dah mule mencapai tahap kesedaran and redha, maybe segale yang berlaku telah ditulis. Mungkin mmg takdir sy utk amik course Pure Chemistry. Mungkin masa depan sy akan lebih cerah kalau amik course ni. Macam macam mungkin punye thoughts la dalam kepale ni. Classmates baru pun pening tgk kami. Nak buat kawan pun acuh tak acuh. Sbb kami pun macam tak interested. Sibuk pikir nak tuka course sangat. Haih. Tapi akhirnya, decided to just go on , stay focus and no matter what course I'm in, I'll do my best and make myself proud one day. After all, tak banyak beze pun actually. And in the end, get to now my new classmates, sangat sempoi and best semuanye. :)
Alhamdulillah I was thinking straight at that time. So sepanjang sem ni mmg buat ape yang kene buat, banyak jugak main, banyak jugak enjoy nye tp Alhamdulillah, berkat doa restu (hee), kite dapat 3.89 for this semester. :) 
Thanks lecturer2 yang baik and helpful sangat. So far mmg takde problem dgn lecturer2 Shah Alam. I guess all of them are the best among the best. Kawan2 yang sentiase di sisi n menceriekan hati and of course parents yang tak putus putus kasi bantuan zahir dan batin. Hehe.
Congratulations to S jugak sbb kiterang nye pointer pun lebih kurang je. :)
This will be a boost for me to work even harder next semester, InsyaAllah.


Love,
NR.

3 comments:

NaEl said...

sangat tinggi pointer tu. congrats kak nadia :)

Nadia said...

hehe. thanks dear. :)

NS said...

good! congrats! =D
sllu jd silent reader je. now muncul hee. suka bca entry anda. =)